Het bestuur

Jan Schilder

Voorzitter

Ik ben Jan Schilder en ik woon samen met mijn vrouw Coby in Heerhugowaard. Wij hebben 4 kinderen die allemaal zijn uitgevlogen, en inmiddels 2 kleinkinderen.

Ik ben sinds 1990 werkzaam als aAaWeeks analyseur in de melkveehouderij, en omdat ik veel reis voor mijn werk is Coby vaak de boerin.

De eerste Blue du Maine schapen kochten wij 1987 bij Henk van Ree, een van de vroege pioniers van het ras in Nederland. In onze kudde vind je inmiddels bloedlijnen uit Nederland, België, Frankrijk en Engeland.

Hopelijk zien we elkaar binnenkort op een schapen evenement.

Dorien Verkleij

Secretaris

Ik ben Dorien Verkleij en ik woon in Leiderdorp op mijn geboorteplek samen met mijn man Timo.  Wij hebben 3 kinderen tussen de 26 en 22 jaar.

Wij hebben een melk- en fokveebedrijf gehad met kaasmakerij en een Texelaarfokkerij. Het melkveebedrijf is inmiddels verkocht en zijn wij in een van onze monumentale schuren gaan wonen met daaromheen 2 ha land. Hierop houden wij sinds 2015 Bleu du Maine, waarvan de basis is gehaald bij Jan Schilder. Wij hebben de Texelaars verruild voor de Bleu du Maine vanwege het gemakkelijker aflammeren maar met behoud van luxe en type en vanwege haar intelligente uitstraling. Wij hebben geen dag spijt gehad van deze keuze.

In 2019 ben ik in het bestuur gekomen als secretaris. Dus als u vragen of informatie nodig heeft kunt u mij altijd bellen of mailen.

Johan van Ginkel

Penningmeester

Mijn naam is Johan van Ginkel wonende in het Groningse Sellingen, getrouwd met Pernell en we hebben 3 kinderen.

Van beroep altijd melkveehouder geweest maar sinds een jaar of 3 gestopt.

De koeienfokkerij was altijd mijn passie (zodoende ken ik Jan Schilder ook al jaren), maar nu dat voorbij is zie ik in de Bleu du Maine fokkerij een aardig alternatief om plezier aan te beleven. 

Foktechnische commissie

Johan van Ginkel

Vorig jaar ben ik toegevoegd aan de foktechnische commissie. Het exterieur beoordelen van  dieren heeft altijd mijn interesse gehad. Zo heb ik jaren aan veebeoordelingswedstrijden  meegedaan, ben ik al bijna 40 jaar keurmeester van de dwerggeiten die ik zelf ook fok en doe ik op dit gebied ook iets in het vleesvee. Wat mij betreft passen Bleu du Maine schapen ook goed in dit rijtje.

Ad van Zandwijk

Hallo

Ik ben Ad van Zandwijk en ik woon in Hellouw.
Ik werk als vruchtbaarheidspecialist bij CRV.
Ik fok al Bleu’s sinds 1991.
Begonnen met een ram en al snel  een koppel echte Bleu’s gekocht.
Daarna in de foktechnische commissie gekomen en later bestuurslid geweest. 
Nu nog steeds inspecteur voor het stamboek.

Jan Schouten

Sinds 1998 houden mijn echtgenote Maria en ik Bleu du Maine schapen in Oosterblokker (NH). Toen ik lid werd van de vereniging werd ik al snel gevraagd als bestuurslid en heb ik 2 termijnen het secretariaat van de vereniging verzorgd. Als lid van een vereniging is het goed om je ook in te zetten voor de leden.

In mijn werkzame leven was ik werkzaam in verschillende functies bij het Ministerie van LNV en later EZ . De laatste twintig jaar was mijn functie specialist bedrijfsfinanciering. In die functie heb ik bij gevraagde financieringsuitbreiding in nagenoeg alle sectoren van de landbouw en visserij het ministerie en gemeenten geadviseerd.

Inmiddels ben ik gepensioneerd. Toen het inschrijven van de schapen een probleem dreigde te worden heb ik me in 2019 aangemeld om dieren in het stamboek in te schrijven en sindsdien maak ik deel uit van de foktechnische commissie.   

Jan Schreurs

Treffers: 76

nl_NLNederlands